Unde va puteti Caza Ieftin in Thassos


Pentru ca fiecare dintre dumneavoastra sa isi poata permite o vacanta, agentiile de turism au din ce in ce mai multe oferte la preturi reduse, atat in plin sezon cat si inaintea sau la finalul lui. Problema din pacate, cu aceste oferte este ca de multe ori pretul tenteaza iar serviciile oferite la fata locului nu corespund cu cele care erau in oferta de pe pliant sau de pe net. Pentru a evita cat mai multe din aceste probleme, cel mai bine este sa va interesati la persoane de incredere din anturaj, la rude, prieteni, etc si sa aflati locurile unde va puteti face o vacanta ieftina dar si frumoasa fara sa suferiti din cauza neajunsurilor serviciilor oferite. De exemplu in Grecia, un taram vanat cu mare drag pentru vacante de vis exsita atat locuri scumpe cat si locuri accesibile fara eforturi majore. Daca nu va permiteti sa alegeti un hotel sau o vila de lux pe aceste meleaguri, grecii va ofera o alternativa destul de accesibila constand in statul la cort. Nu va ganditi la cazarea la cort, aceea asemanatoare hipiotilor din Vama Veche ci la o cazare cat se poate de decenta, curata si linistita potrivita atat adolescentilor cat si tinerilor cu copii, persoanelor mai invarsta, etc. Pentru a va face o idee, in Thassos, una din cele mai frumoase insule ale Greciei gasiti doua campinguri situate in zone centrale ce se prezinta astfel: 

Thassos beach

Loc sub umbra pinilor imediat ce se termina partea de plaja cu nisip. Parcele pentru corturi oricat de mari aveti nevoie, delimitate de gard viu, destul de des incat sa nu se vada de la o parcele la alta, fapt ce va creste intimitatea. Fiecare parcela are si o mocheta speciala incat sa puteti circula desculti, precum si un prelungitor pentru orice aveti nevoie ca, televizor, radio, laptop, lumina, etc. Intr o parte separata de zona corturilor exista masina de spalat vase, de spalat rufe, dusuri in permanente cu apa calda la care aveti acces fara sa platiti in plus si toatete. In alta parte, gratarul si o mini bucatarie unde va puteti gati si savura mancarea. Beneficiati deasemenea si de parcare in afara campingului, iar foarte aproape, pe plaja de un supermarket cu preturi fara adaos colosal datorita pozitiei. Preturile pentru aceste campinguri incep de la 5 euro de persoana + 4 euro de cort ceea ce este cu mult mai putin decat orice cazare simpla, totalul pentru o persoana si un cort oricat de mare fiind de aproximativ 9 euro. Pentru parcare sau curent se platesc aproximativ 4 euro in plus astfel un aveti cum sa depasiti 17 euro pe zi iar experienta este cu siguranta una frumoasa de care va veti aminti cu drag fara nervii de care ati fi putut avea parte optand pentru un pachet low cost.

Lumea Virtuala


Rar am reusit în ultima perioada sa ma plimb prin lumea blogurilor personale, cu toate ca nu ar trebui sa evit articolele scrise de cei care mai spun ceva cu adevarat, cei care încep din nou sa apeleze la tineri pentru viitoarea campanie electorala (aceeasi strategie de ani de zile), sa îi citesc pe bloggerii care citesc si scriu într-o forma mai elevata. Ultima întâlnire a sefilor de stat, pentru un nou Consiliu European, unul “crucial”, despre cum ar trebui sa functioneze economiile nationale, ce, de ce si pe cine pedepsim, cine plateste datoriile, o sa gasim un bun demers ilustrativ al evenimentului pe blogul domnului Tiberiu Brailean. Dumnealui vorbeste ca o persoana initiata în subiecte economice, dar puncteaza un aspect important, ca statele UE au gresit în demersul lor, nu acum, dar cumva în procesul integrarii si al stabilitatii unei unitati pe continentul European. Franta si Germania au avut initiativa întotdeauna.

Virtual world

Au propus proiecte pentru dezvoltarea si sustinerea monedei Euro, a Politicii Agricole Comune, a integrarii a cât mai multe state, iar Marea Britanie s-a pozitionat defensiv fata de ele, chiar si acum. Daca britanicii au fata de proiectul European un sentiment de scepticism dintotdeauna, înseamna ca nu functioneaza totul asa cum ni se arata. O recenzie excelenta propusa de Rontziki despre cartea “1984” de George Orwell ne pune înaintea “a ceea ce nu vedem” si dupa “a ceea ce vedem”. Forta imaginara a lui Orwell ofera o perspectiva fictiva (oare?) a totalitarismului, despre noile ideologii politice, adevar, iubire, suprimarea constiintei si nu numai. “Nu înseamna ca esti nebun daca faci parte dintr-o minoritate, chiar si dintr-o minoritate de un singur om. Exista adevar si exista neadevar si, daca te tii strâns de adevar, chiar si împotriva lumii întregi, nu înseamna ca esti nebun. Normalitatea nu se judeca statistic”.